Ти тут
Головна > Новини > У Powerchip готова 40-нанометрова флеш-пам’ять типу NAND

У Powerchip готова 40-нанометрова флеш-пам’ять типу NAND

Криза змусила компанію Powerchip Technology відмовитися від планів по розширенню виробництва DRAM. Як відомо, виділені для цього земельну ділянку і недобудовану фабрику були змушені продати компанії TSMC.

Однак це не означає, що життя для Powerchip закінчилася. У компанії є три функціонуючі 300-міліметрові фабрики, які можуть щомісяця обробляти 120 тис. пластин. За повідомленням джерела, компанія вже відвантажила замовникам перші зразки флеш-пам’яті типу NAND, виготовлені по 40-нанометровій технології власної розробки.

Раніше Powerchip випускала флеш-пам’ять за контрактом для японської компанії Renesas Technology (після злиття з NEC Electronics вона називається Renesas Electronics). Ліцензія, яку компанія Powerchip придбала в 2005 році у Renesas Technology, послужила основою для подальших розробок у цій галузі, зокрема, для 75-нанометрового техпроцесу. Плани компанії включають освоєння 20-нанометровій технології виробництва флеш-пам’яті типу NAND. Цьому буде передувати повний перехід на норми 40 нм в другій половині поточного року і початок виробництва за нормами 30 нм в кінці року. Виробник відзначає, що орієнтує свою продукцію на вузькі ніші ринку, щоб не вступати в пряму конкуренцію з компанією Samsung Electronics і іншими великими виробниками флеш-пам’яті.

Крім того, Powerchip виступить як контрактного виробника, запропонувавши третину потужностей своїх 300-міліметрових фабрик проектувальникам мікросхем, які не мають власного виробництва. Зараз спостерігається зростання замовлень на контрактне виробництво, пов’язаний з популярністю смартфонів і планшетів.

Джерело: DigiTimes

Залишити відповідь

Top