Ти тут
Головна > Новини > Виробники флеш-пам’яті типу NOR повернулися до освоєння більш тонких норм техпроцесу

Виробники флеш-пам’яті типу NOR повернулися до освоєння більш тонких норм техпроцесу

Оздоровлення ситуації на ринку флеш-пам’яті типу NOR, пов’язане з рухом у бік балансу попиту та пропозиції, знизило цінову конкуренцію, що дозволило основним виробникам зосередитися на переході до більш тонких нормам техпроцесу.

Компанія Spansion оприлюднила план збільшення продажів продукції, що випускається по нормах 65 нм. В кінці року 65-нанометрових чіпи повинні приносити 25% усього доходу компанії.

Процедура банкрутства, через яку Spansion пройшла в минулому році, призвела до втрати ринкової частки, що належить цій компанії. Зараз виробник швидко нарощує темпи, намагаючись повернути втрачене. Розширено сімейство продуктів GL-S для вбудованих додатків, включаючи бортові системи транспортних засобів, побутову електроніку та ігрові пристрої. Ці мікросхеми флеш-пам’яті типу NOR випускаються по нормах 65 нм.

Тайванська Macronix International в поточному році має намір перейти від норм 110 нм до норм 75 нм, а потім – і до норм 57 нм. За даними за четвертий квартал минулого року, продукція, що випускається по 110-нанометровій технології, становить 57% усього обсягу випуску флеш-пам’яті типу NOR.

На третій квартал 2011 року намітила перехід від 90-нанометрового техпроцесу до 58-нанометровим компанія Winbond Electronics.

Раніше очікувалося, що з переходом на норми 65 нм флеш-пам’ять типу NOR істотно подешевшає, але криза внесла корективи в графік переходу до нових норм та ціноутворення.

Джерело: DigiTimes

Залишити відповідь

Top