Ти тут
Головна > Новини > Стали відомі плани Intel по випуску SSD в 2012 році

Стали відомі плани Intel по випуску SSD в 2012 році

Не встиг закінчитися 2011 рік, не встигла компанія Intel реалізувати всі плани з випуску твердотільних накопичувачів на рік поточний, як уже стали відомі перші подробиці про SSD, які фірма збирається вивести на ринок в 2012 році.

У першому кварталі наступного року новинок не передбачається – очевидно, вся увага Intel буде сфокусовано на SSD серій Ramsdale (720 Series), Cherryville  (520 Series), Lyndonville (710 Series) і Hawley Creek (mSATA), дебют яких запланований на поточний, четвертий квартал 2011 року.

У другому кварталі 2012 року Intel виведе на ринок SSD Ramsdale MLC – варіант SSD Ramsdale (720 Series) у виконанні PCI Express. Відмінною особливістю Ramsdale MLC стане використання 25-нанометровій пам’яті HET-MLC (High Endurance Technology Multi-Level Cell) замість SLC: це дозволить збільшити ємність накопичувачів (повідомляється про моделі об’ємом 400 і 800 ГБ) при збереженні високої надійності. Цілком можливо, що Ramsdale MLC не стане заміною лінійки Ramsdale, ці серії зможуть існувати паралельно, а вирішальним чинником у виборі накопичувачів того чи іншого модельного ряду стане ціна.

Приблизно в той же час Intel анонсує лінійку SSD King Crest, яка замінить SSD серії 520 (Cherryville). Вести мову про заміну однієї лінійки інший дозволяє той факт, що в обох випадках використовується пам’ять MLC NAND, проте в King Crest це буде не звичайна MLC, а HET-MLC. Невідомо, чи збільшиться ємність представників King Crest в порівнянні з Cherryville, але цілком можна очікувати підвищення надійності і швидкості роботи. King Crest будуть випускатися в корпусах типорозміру 2,5 дюйма і отримають підтримку інтерфейсу SATA 6 Гбіт / с.

У третьому кварталі Intel випустить серію накопичувачів Taylorsville – послідовників Lyndonville (710 Series). Вони також будуть побудовані на базі модулів пам’яті HET-MLC NAND. Серія буде представлена ​​трьома моделями об’ємом 800, 400 і 200 ГБ в корпусах типорозміру 2,5 дюйма, пристрої отримають підтримку інтерфейсу SATA 6 Гбіт / с.

Нарешті, теж у третьому кварталі Intel анонсує лінійку накопичувачів Lincoln Crest – послідовників серії 320. У них також буде використовуватися пам’ять HET-MLC NAND, і також буде реалізована підтримка інтерфейсу SATA 6 Гбіт / с.

Джерело: VR-Zone

Залишити відповідь

Top