Ти тут
Головна > Новини > SolidGear випускає карти пам’яті XQD і обіцяє випустити перехідник SD-XQD

SolidGear випускає карти пам’яті XQD і обіцяє випустити перехідник SD-XQD

У грудні минулого року галузева організація CompactFlash Association (CFA) оголосила про затвердження специфікацій XQD, що визначають новий, високошвидкісний формат карт пам’яті. Високу швидкість передачі даних дозволило забезпечити використання в картах XQD інтерфейсу PCI Express.
Основним розробником стандарту виступила компанія Sony, тому не дивно, що саме Sony першою випустила карти пам’яті формату XQD. Першим пристроєм, що підтримує нові змінні носії, стала дзеркальна камера Nikon D4, офіційно представлена ​​6 січня.
Цікаво, що великі виробники карт пам’яті – такі, як SanDisk, Kingston, Toshiba – поки не анонсували випуск виробів нового формату. Зате це зробила маловідома на нашому ринку японська компанія SolidGear.

Цей виробник має намір в березні почати поставки карток SGXQ-HY016 і SGXQ-HY032 об’ємом 16 і 32 ГБ відповідно. Ціна цих виробів поки не визначена. В майбутньому планується випуск пристрою для читання і запису карт формату XQD, оснащеного інтерфейсом USB 3.0, і ще однією цікавою новинки – перехідника, який дозволить використовувати в слоті XQD карти формату SD.

Джерело: SolidGear

Залишити відповідь

Top