Ти тут
Головна > Новини > SK Hynix розширює виробництво флеш-пам’яті

SK Hynix розширює виробництво флеш-пам’яті

За даними Reuters, південнокорейська компанія SK Hynix, яка займає четверте місце в світі за обсягами випуску флеш-пам’яті типу NAND, завершила будівництво нової виробничої лінії. Це виробництво допоможе впоратися зі зростаючим попитом на мікросхеми, використовувані в смартфонах, планшетах і ультрабуках. Вихід великої кількості нових моделей цих пристроїв очікується в другому півріччі.
Основним видом діяльності SK Hynix є випуск пам’яті типу DRAM. Частка NAND в структурі доходів компанії за підсумками минулого року склала 20%. Плани виробника передбачають до кінця року збільшення цього показника до 30%.


За оцінкою аналітичної компанії Gartner, світовий ринок мікросхем флеш-пам’яті типу NAND в цьому році досягне 29 млрд. доларів. У минулому році він дорівнював 25 млрд. доларів.
На розширення виробництва в цьому році SK Hynix планує виділити приблизно 3,6 млрд. доларів. Більше половини інвестицій придасться на збільшення випуску флеш-пам’яті типу NAND.
Не стоїть на місці і найбільший виробник флеш-пам’яті, Samsung Electronics. Ця компанія прийняла рішення побудувати свою першу фабрику з випуску флеш-пам’яті NAND в Китаї. Вартість проекту, за деякими оцінками, досягає 7 млрд. доларів.

Джерело: Reuters

Залишити відповідь

Top