Ти тут
Головна > Новини > Лише один з десяти флеш-накопичувачів, випущених в цьому році, буде мати інтерфейс USB 3.0

Лише один з десяти флеш-накопичувачів, випущених в цьому році, буде мати інтерфейс USB 3.0

Аналітики DRAMeXchange оцінили ступінь проникнення інтерфейсу USB 3.0 в сегмент флеш-накопичувачів. За їх оцінкою, лише один з десяти флеш-накопичувачів, випущених в цьому році, буде мати інтерфейс USB 3.0.
У майбутньому році частка флеш-накопичувачів з інтерфейсом USB 3.0 збільшиться до 20-25%, вважають фахівці DRAMeXchange.
У другому кварталі було відвантажено 5-6 млн. флешок з USB 3.0, що відповідає 5% загального обсягу ринку. На думку спостерігачів, причинами стільки скромного показника є обмежені поставки флеш-пам’яті NAND, слабкі продажі ПК і посилилася цінова конкуренція з накопичувачами з USB 2.0.
У другому півріччі ситуація з поставками флеш-пам’яті має покращитися. Крім того, очікується поява більш доступних за ціною контролерів USB 3.0, які не потребують кварцовому резонаторі. Однак частка накопичувачів з USB 3.0 все одно зросте лише до 10-15% через зниження цін на моделі з USB 2.0.

Ключовими постачальниками контролерів для флеш-накопичувачів з інтерфейсом USB 3.0 джерело називає компанії Innostor Technology, Phison Electronics і Silicon Motion. Сумарно ця трійця контролює 85-90% ринку.

Джерело: EE Herald

Залишити відповідь

Top