Ти тут
Головна > Огляди > Чому Seasonic SSR-650PX?

Чому Seasonic SSR-650PX?

Блок живлення Seasonic Focus Plus 650 Platinum (SSR-650PX) – це сучасна платформа, ефективність якої обумовлена ​​застосуванням в первинних ланцюгах бруківці резонансної LLC-структури і DC / DC-перетворювачів з попередньою стабілізацією. Мостова схема – «повнопривідна» (full bridge), що означає що для її реалізації потрібно чотири напівпровідникових ключа. Їх роль доручена потужним польовиком від Infineon – IPP50R250CP. Резонансний LLC-перетворювач управляється контролером CM6901T6X, виробництва Champion Microelectronic. У порівнянні з найпоширенішим TL494, цей контролер має в своєму розпорядженні ряд просунутих функцій, покликаних збільшити коефіцієнт корисної дії і, що найважливіше, – стежити за наскрізними струмами.

На компонентах Champion Microelectronic зібрані і вхідні кола активного PFC-контролера. Там працює чіп CM6500UNX, вирішуючи два завдання:

  • по-перше, встановлюючи робоча напруга APFC вище максимально можливого вхідної напруги (для блоку живлення Seasonic SSR-650PX – типове значення близько 380 вольт);
  • по-друге, дотримуючись лінійну залежність споживаного струму, який в будь-який наперед заданий момент, повинен бути пропорційний вхідній напрузі.

Втім, використання Champion CM6500UNX теж зовсім не унікальний випадок в схемотехніці БП. Цікавий спосіб монтажу APFC-контролера: він встановлений нема на компонентної стороні друкованої плати блоку живлення, а знизу або, як кажуть професіонали, – на стороні пайки (solder side).
Сума використовуваних в первинних ланцюгах технологій (APFC-корекція плюс LLC-перетворювач) і забезпечує всі ті експлуатаційні якості, які роблять Seasonic SSR-650PX платиновим «красенем»: незалежно від навантаження, блок живлення покаже найвищу ефективність, підтверджену сертифікатом 80 Plus® Platinum.

blank

Схемне рішення забезпечує високу стабільність вихідних напруг незалежно від рівня споживаної потужності, а конструкція – надійність і комфорт. Комфорт – не в останню чергу завдяки гібридному режиму. Перемикач Hybrid Mode на корпусі БП дозволяє електроніці керувати вентилятором за обставинами, відключаючи його при навантаженнях до 20%. Ризик перегріву мінімізований завдяки конструкторським знахідкам, суть яких ми спробували проаналізувати в поточній публікації.

Відповідаючи на питання, винесене в заголовок, як резюме можна відзначити, що зазначений блок живлення цілком відповідає вимогам, що пред’являються до преміальних пристроїв даного сегмента. Ідеальний він? Напевно, такі моделі від Seasonic будуть ще краще. Це і є технічний прогрес.

Залишити відповідь

Top