Ти тут
Головна > Огляди > Нові твердотільні накопичувачі Kingston KC2000

Нові твердотільні накопичувачі Kingston KC2000

На виставці CES 2020 року, яка пройшла в січні, компанія Kingston продемонструвала нові твердотільні накопичувачі формату M.2, які отримали ім’я KC2000. Дані SSD орієнтовані на ентузіастів з особливими вимогами до дискової підсистеми, а також на використання в високопродуктивних робочих станціях і обчислювальних платформах (HPC). При всьому цьому, цінники на всю лінійку KC2000 залишаються на доступному рівні. У чому ж секрет успіху?

З чого складається Kingston KC2000?

Перше, що треба сказати — нічого спільного, крім формату 2280, у KC1000 і KC2000 немає. Якщо перше покоління було засновано на MLC пам’яті та контролері виробництва Phison, то для другого покоління виробник вибрав контролер Silicon Motion SM2262EN і 96-шарову 3D TLC пам’ять. Змінилися й обсяги – KC2000 доступні у варіантах від 250 ГБ до 2 ТБ.

Поставляються накопичувачі KC2000 в прозорому пластиковому блістері, крізь який без проблем можна поглянути на майбутню покупку, якщо це необхідно. Звичайно, чогось особливого побачити складно, але уважний користувач помітить, що контролер володіє додатковим охолодженням, але про це трохи пізніше.

blank

Твердотільний накопичувач виглядає звичним чином — в основі лежить друкована плата формату 2280, пофарбована в чорний колір. Повторимося — на ній розташовані (у випадку з 1 ТБ варіантом) контролер, дві мікросхеми кеш-пам’яті та вісім мікросхем основної пам’яті.

blank

Якщо всю лицьову сторону закриває наклейка з інформацією про накопичувачі, але зворотна сторона демонструє нам мікросхеми в усій їх красі.

blank

Всі високошвидкісні контролери досить сильно гріються. Деякі виробники пропонують твердотільні накопичувачі з попередньо встановленими радіаторами, але це не завжди корисно – часто материнські плати обладнані власними радіаторами, призначеними саме для M.2 SSD.

У випадку з KC2000, контролер охолоджується тонкою мідною пластиною. Це дещо покращує розсіювання тепла, а також не заважає установці комплектного від материнської плати радіатора.

blank

Придбання Kingston KC2000 може вбити двох зайців одним пострілом — отримати відмінний твердотільний накопичувач з високими та стабільними швидкостями за смачною ціною. Сьогодні ми переконалися, що дійсно існують недорогі SSD, призначені для просунутих ігрових комп’ютерів, а також для високопродуктивних робочих станцій, де вимоги до дискової підсистеми аж ніяк не найнижчі. Завдяки використанню передових компонентів, твердотільні накопичувачі KC2000 здатні задовольнити вимоги як ентузіастів, так і професіоналів своєї справи практично в будь-якій області застосування.

Залишити відповідь

Top