Ти тут
Головна > Новини > SanDisk представила самий маленький у світі SSD обсягом 64 ГБ

SanDisk представила самий маленький у світі SSD обсягом 64 ГБ

Flash Memory Summit проходить зараз у каліфорнійському місті Санта-Клара, стало місцем прем’єри твердотілого накопичувача iSSD, створеного фахівцями компанії SanDisk.

За словами компанії, новинка є самим маленьким у світі твердотілим накопичувачем з інтерфейсом SATA. Більше того, стверджується, що вона знаменує появу нової категорії цих пристроїв. По площі накопичувач не перевищує поштову марку, при цьому його обсяг досягає 64 ГБ (передбачений випуск моделей і меншого обсягу – від 4 ГБ). Передбачається, що виріб знайде застосування в пристроях, що відносяться до швидко зростаючої  категорій планшетних комп’ютерів та ультратонких ноутбуків.

Розробка SanDisk є першим твердотільним накопичувачем з інтерфейсом SATA, усі компоненти якого розміщені в корпусі типу BGA (Ball Grid Array). Таке зовнішнє оформлення дозволяє монтувати накопичувач безпосередньо на друковану плату, що позитивно позначається на габаритах і вартості рішення. Крім того, зникає потреба в роз’ємі, що потенційно знижує надійність пристрою.

За оцінкою SanDisk, iSSD в режимі послідовного читання розвиває швидкість до 160 МБ/з, у режимі послідовного запису – до 100 МБ/с. Габарити мікросхеми рівні 16 x 20 x 1,85 мм, маса не перевищує одного грама.

Коли новинку можна буде зустріти в складі готових пристроїв, наразі невідомо, але ознайомлювальні зразки SanDisk iSSD вже доступні виробникам.

Джерело: SanDisk

Залишити відповідь

Top